Fris springlevend! 75 jaar Fris Edam

Marijke Schipper

Marijke Schipper weet door haar jarenlange ervaring als styliste voor televisieprogramma’s en (woon)bladen als geen ander de esthetiek van de ontwerpen van Fris naar voren te brengen in een eigentijdse omgeving: de historie van Fris aan de eettafel van nu. “Het eigen karakter van Fris behouden, maar ook zo presenteren waardoor het eigen(tijdse) tijdloze van het servies en vazen tot haar recht komt, ook in een hedendaagse setting. Mix and match (helemaal van nu), hergebruik, respect, ambacht en karakter zijn in mijn ogen de onderliggende basiselementen waar vanuit de look and feel van de tentoonstelling een vorm, zowel visueel als inhoudelijk, heeft die past bij nu.

Marijke Schipper werkt sinds 1995 als zelfstandig interieurontwerper en styliste bij tv-programma’s, zoals onder andere Goede Tijden Slechte Tijden, TV-woonmagazine, SamenWonen, Eigen Huis & Tuin, Koffietijd, 5 Uur Live, Heel Holland Bakt, First Dates. Ook werkte Marijke voor diverse (woon)bladen, waaronder vtwonen, 101 Woonideeën, Ariadne en Margriet. Daarnaast verzorgt zij ook de inrichting van kantoorpanden en geeft zij particulier interieuradvies in Nederland en België.

Marijke heeft verschillende boeken over interieurvormgeving geschreven: Mijn Huis!  Ruimte voor Kids en 100 x Mooier Wonen. In 2020 is zij gestart met het ontwerpen van een eigen collectie van woonaccessoires. In deze ontwerpen combineert zij verschillende technieken met hoogwaardige materialen: ambacht met bijzondere details, kunst met realiteit. Met inspiratie in het Edam van nu.

Studio Marijke Schipper

Blog over Fris Edam 

Fotografie: Marco Bakker