Fris springlevend! 75 jaar Fris Edam

Fris-Edam-Keramiek-1947-1969
Fris Edam. Keramiek 1947-1969

In het rijk geïllustreerde boek wordt de geschiedenis van Fris in woord en beeld belicht. Ook vertellen diverse oud-medewerkers over hun tijd bij Fris. Het boek bevat een uniek catalogusdeel waarin nagenoeg alle producten van Fris zijn opgenomen. Voor het boek zijn alle serviezen opnieuw gefotografeerd.

Fris Edam. Keramiek 1947-1969 verscheen bij uitgeverij LM Publishers en werd samengesteld door Andrea van der Veen en Ove Lucas. Met bijdragen van Sandra Smets (kunsthistoricus en freelance publicist over beeldende kunst) en Machteld Leij (kunsthistoricus, recensent en publicist).

De styling werd verzorgd door Marijke Schipper, de foto’s van de serviezen en de portretten van de oud-medewerkers en hun kinderen zijn gemaakt door de Edamse fotograaf Marco Bakker.

192 pagina’s, € 19,50

Bestel hier uw exemplaar

Auteurs

Andrea van der Veen groeide op met het ivoor-engobe Jubilant-servies dat haar ouders kochten bij hun huwelijk in 1963. Een eerste Fris-vaasje, een cadeautje voor het 56-jarig huwelijk van haar ouders, was ook de start van een bescheiden eigen verzameling. Andrea is werkzaam als netwerkcoördinator palliatieve zorg.

Ove Lucas is opgeleid aan de School voor de Journalistiek in Utrecht. Hij is momenteel directeur bij Stichting Centrum Beeldende Kunst te Rotterdam. Sinds eind jaren ‘80 zorgen de serviezen van Fris Edam bij hem voor kleur op tafel, sinds 2015 verzamelt hij vooral de vazen.

Uitgever

LM Publishers, Edam